Over Mousmé

Sinds het afronden van haar Conservatorium opleiding Zang Jazz in 2013 is Mousmé werkzaam als zangeres, zangdocent, workshopleider en tekstschrijver.

KINDERTIJD
Mousmé Brocaar is van jongs af aan omgeven door veel muziek. Komend uit een gezin waar muziek een belangrijke rol speelt, begon ze op 7-jarige leeftijd met klassiek pianoles en vanaf 10-jarige leeftijd met zangles en nam ze deel aan verschillende evenementen waaronder De Kunstbende, waar ze de eerste prijs in Friesland behaalde.

In 2008 behaalde ze haar Atheneum diploma en werd ze toegelaten tot de opleiding Muziek Theater in Arnhem en de opleiding Zang Jazz, aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

CONSERVATORIUM
Na de start van haar zangopleiding aan het Conservatorium in Groningen heeft ze veel opgetreden met verschillende Jazz bezettingen op diverse locaties. Ook mocht ze deelnemen aan verschillende grote concerten zoals de theaterproductie Jeans en heeft ze verschillende keren meegespeeld in voorstellingen met cabaretier Rients Gratama.

PARIJS
Tijdens haar opleiding heeft ze deelgenomen aan een studiereis naar New York, trad ze op in Brussel voor de leden van het Europees parlement in aanwezigheid van de commissarissen van de koningin en vertrok ze in 2010 voor een half jaar naar Parijs om te studeren aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Dans de Paris.

In deze periode heeft ze deelgenomen aan grote projecten in Parijs. Zo zong ze o.a. twee keer in Theatre Chatelet, onder begeleiding van de Bigband van het Conservatorium Parijs en nam ze deel aan een groot Brecker Brothers project in Grande Halle de la Villette.

ZANGERES
Na het behalen van de bachelor opleiding Zang Jazz aan het Prins Claus Conservatorium is Mousmé actief geweest als één van de drie leadzangeressen in Bigband Want2Swing, als backingvocalist en diverse andere muzikale projecten.

DOCENT
Als docent is Mousmé werkzaam geweest bij De Kinderwerkplaats voor kinderen van 4-12 jaar bij het Kunstencentrum VRIJDAG in Groningen en startte ze daar haar eigen cursus Babymuziek. Ook is ze werkzaam bij VRIJDAG als zangdocent bij IKM (Ieder Kind Muziek).

CURSUS PEUTERMUZIEK
In 2018 is Mousmé gestart met het organiseren van Peutermuziek cursussen in de wijk Corpus den Hoorn, en geeft ze diverse muziekworkshops op aanvraag voor zowel kinderen, volwassenen en bedrijven.

MUZT – MUSICALOPLEIDING 
Sinds september 2018 is Mousmé actief als zangcoach bij MUZT – musicalopleiding Atrium in Sneek voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Afgelopen april 2019 is de musical SHREK waarin alle 70 leerlingen speelden in première gegaan waar Mousmé actief was als zangcoach en muzikaal leider. De voorstelling was dit voorjaar acht keer te zien in Theater Sneek en trok ruim 4000 bezoekers. Hiermee was de voorstelling de best bezochte voorstelling in Theater Sneek gedurende het seizoen 2018/2019. Shrek de Musical is tevens de best bezochte musical uit de historie van MUZT, dat jaarlijks met een nieuwe voorstelling in Theater Sneek te zien is.

1 thought on “Over Mousmé

Comments are closed.

Scroll UpScroll Up